会社概要・沿革

代表取締役社長六代目 大橋 善右衛門 大橋秀之よりご挨拶
総本家 肉の大橋亭は、その伝統の味を現在に伝えようと懸命の努力を重ねてまいりました。
そしてその味の良さが広く定評をうるに至りました。
これからも皆様のご要望にお応えするべく、一層の精進を重ねたいと存じます。
肉の大橋亭 企業としての取り組み
大橋亭の三信条 清潔

「安心安全」

近年、検査体制を全面的に見直し、最新の検査ラインを構築。最新の金属探知機、X線検査機を新たに導入することで、牛骨などの非金属物なども検知出来るようになり、業界でも例のない高水準の検査の元、商品をご提供出来る体制を整えております。
In recent years, we have completely reviewed our inspection system and built the latest inspection lines. By introducing the latest metal detectors and X-ray inspection machines, we are now able to detect non-metallic objects such as cow bones, allowing us to provide products based on a high level of inspection that is unprecedented in the industry. We have a system in place.
大橋亭の三信条 誠実

「鮮度」

自動スキンパック包装機を導入。スキンパックとは、真空加工を行うことで鮮度を保ち消費期限を長く保つ包装方法で、高速スライサーと自動スキンパック包装機を導入することで、人の手が触れる工程を削減し、お肉にストレスの掛からない高品質・高鮮度な状態で、ご提供出来る体制を整えました。
Introduced automatic skin pack packaging machine. Skin pack is a packaging method that uses vacuum processing to maintain freshness and extend the expiration date. By introducing a high-speed slicer and automatic skin pack packaging machine, we reduce the number of processes that involve human hands and improve the quality of meat. We have established a system that allows us to provide you with higher quality products in a stress-free manner.
大橋亭の三信条 正義

「正しい」と信じる事を実行する。

京都府下のこども食堂、児童養護施設へ約 12000食分の当店レトルト食品の寄付。
また、弊社、大橋亮太朗は、毎年の定例活動として、滋賀県内の公立小学校にて、県の特産物である「近江牛」の授業をボランティア活動の一環として行っています。
We donated approximately 12,000 meals of our retort food to children's cafeterias and children's homes in Kyoto Prefecture.
In addition, our company, Ryotaro Ohashi, conducts volunteer activities at public elementary schools in Shiga Prefecture as a regular activity every year, teaching classes on Omi beef, a specialty of the prefecture.
Ohashitei Company Brochure

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You can download Our PDF Brochure summarizing our company and our products from the button below.

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会社概要
商号
Company Name
大橋商事株式会社Ohashi Shoji Co.,ltd
屋号
Trade Name
総本家 肉の大橋亭Sohonke Nikuno Ohashitei
所在地
Head Office
〒605-0817
京都市東山区松原通り大和大路西入る弓矢町11 番地

※地図
11 Yumiya-Cho, Nishiiri, Yamatooji, Matsubara-Dori, Higashiyama-Ku, KYOTO 605-0817 JAPAN
※MAP
創業
Founding
明治27年1894
設立年月Established昭和4年 5 月 11 日11th May 1929
資本金
Capital
30,000,000 円30 million JPY
代表者名
Exective Staff
代表取締役社長 大橋秀之Representative Director Hideyuki Ohashi
代表取締役専務 大橋亮太郎Representative Managing Director Ryotaro Ohashi
電話番号
Tel.No.
(075)541-1186+81(075)541-1186
FAX番号
Fax No.
(075)541-0888+81(075)541-0888
取引銀行京都銀行河原町支店The Bank of Kyoto, Ltd
従業員人数
Number of employees
30名30
業務内容
Business Content
食肉卸・小売販売業、ギフト・地方発送Meat wholesale/retail sales, gifts:Domestic shipping
取扱商品
Productas Handled
本近江牛、京都肉、全国銘柄和牛
もち豚、仔牛、マトン、チルドラム、輸入牛・豚肉、
(USA, オーストラリア, ニュージーランド, カナダ, デンマーク, 等)
内臓類各種、牛・豚味噌漬、近江牛フライ物、
にくやのおっさんのコロッケ、各種ギフト・イヴェント商品、
伊藤ハム特約加工品など
Omi beef, Kyoto meats, Various brands of Japanese Wagyu Beef, Mochi-buta Pork, Calves, Chilled Lamb, Imported Beef & Pork (USA, Australia, New Zealand, Canada, Denmark etc.) Various innards, Miso-Flavored Beef & Pork, Simmered meats, Nikuyano-Ossan Croquettes, Various Products for Gifts & Events, Ito Ham speciality products.
特別指定Nominations京都市入札業者指定店Kyoto City Nominated Bidder Store
認証
Certification
HACCP認証を取得JFS-B規格HACCP certification in accordance with the JFS-B standard
販売資格
Sales Certification
社団法人日本農林規格協会JAS 協力指定店
陸上自衛隊各駐屯地指定店
京都市地域女性会指定店
(旧.ホテル枠輸入牛肉取扱指定店)
(旧.畜産振興事業団輸入牛肉指定販売店)
Japanese Agricultural Standards Association, Certified Store Ground Self-Defense Forces Certified Store
Kyoto City Liaison Council of Local Women’s Societies, Certified Store
(forme「certified Store for hotel beef imports)
(former certified Store for Livestock Industry
Promotion Corporation beef imports)
販売先軒数 
No. of Sales
ホテル30社、旅館50社、洋食レストラン100軒、
中華料理50軒、和食割烹50軒、一般食堂100軒、
ステーキハウス 30 軒、 給食関連会社 15 社、消費者団体 15 団体
30 hotel chains, 50 Japanese style inns: i 00 Western style
restaurants, 50 Chinese restaurants, 50 Japanese style
restaurants, 100 dining malls, 30 steak houses1 15 school lunch companies, and 15 consumer groups.
会社沿革
明治27年

初代大橋善右衛門、滋賀県より京都へ進出
現大橋ビル所在地にて創業、生牛の買付け、小売商に対する牛枝肉の卸をするかたわら、店頭にても小売販売を開始する。
その後、昭和11 年没するまで食向販売を専業とする反面、料理屋、旅館、タクシー会社等を経営し今日の基を築く。

Zenemon Ohashi moved from Shiga to Kyoto and founded the company on the site of the current Ohashi Building. He began by purchasing cows and wholesaling cuts of beef to retail stores. Later, he started selling processed beef products over the counter.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

8月1日、日清戦争が始まる。             
松下幸之助、実業家・松下電器創業者生誕。

・On August 1st, The Sino-Japanese War bigins.

・Birth of Konosuke Matsushita, businessman and founder of Matsushita Electric.


昭和4年

5月11日、法人に改組、無限責任ある合名を選び、合名会社大橋商店を設立代表社員に

大橋源治郎就任する。

On May 11, the company was reorganized as Ohashi Store Corporation.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

・4月、大阪・梅田に阪急百貨店が開店。

・The Great Depression Occurred, stock Prices Plummeted in New York, USA.

昭和39年

本社内に業務用卸部設置、本社向かい側に、営業部設置、小売部増設・五条店開設。

A commercial Wholesale department was established in the head office, a Sales department was established opposite the head office, a retail department was expanded, and a Gojo Store was opened.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

・東京オリンピックが開催。

・東海道新幹線が開業。

・The 1st Tokyo Olympics were held.

・Tokaido Shinkansen Opened.

昭和41年

・傍系会社大橋産業株式会社(資本金250万円)設立(代表取締役社長に大橋進也、専務取締役に大橋紹甫)就任する。

Established subsidiary company Ohashi Sangyo Co.,Ltd (Capital 2.5 million yen)

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

◯日本の総人口が1億人を突破。
◯中国で文化大革命が始まる。

Japan’ total population exceeds 100 million.

The Cultural Revolution begins in China.

昭和54年

・9 8 日大橋商事株式会社資本金2,000 万円にて設立
代表取締役社長、大橋進也(三代目)、専務取締役、大橋紹甫就任する。

September 8th Ohashi Shoji Co.,Ltd. established with capital of 20 million yen.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

◯第二次オイルショック
◯ウォークマンが発売。
Second Oil Shock

SONY Walkman was released.

平成3年

食肉、食品輸入事業部開設

Meat and Food import business department opened.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

◯湾岸戦争が勃発                
◯クイーン、フレディー・マーキュリーが逝去。

Gulf War broke out.

Queen, Freddie Mercury passed away.

平成12年

常務取締役、大橋亮太郎就任。

5月、本店小売部、リニューアルオープン

May, Reopening of main store retail department.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

ロシアの大統領に、プーチンが就任。

Putin was appointed as the president of Russia.

平成16年

10 月、代表取締役会長、大橋進也就任、代表取締役社長、大橋秀之就任(六代目)

In October, Shinya Ohashi was appointed as Representative Director and Chairman,

and Hideyuki Ohashi was appointed as Representative Director and President (sixth generation).

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

◯東京メトロが誕生。           
◯FACEBOOKがアメリカにて運用開始。

Tokyo Metro had been started.        
FACEBOOK has started operating in the United States.

平成27年

11 月、代表取締役専務、大橋亮太郎就任

November, Ryotaro Ohashi was appointed as Representative Director and Managing Director.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

・マイナンバー制度が運用開始

・ギリシャ金融危機

Greek Financial Crisis

令和2年

11 16 日、新南加工センター開設

November 16th, New South Processing Center Opened.

【世の中の出来事 -What Happened This Year-】

・英国がEU離脱

Britain left from The EU. 

令和3年

HACCP認証を取得 JFS-B規格

The company has acquired HACCP certification in accordance with the JFS-B standard, ensuring the safety and quality of our products.

HACCP認証とは

食品を作る工場では、私たちが安心して食べられるように、細心の注意を払って食品を作っています。そこで、「HACCP」という、食品の安全を守るための国際的なルールがあります。このルールに基づいて、工場が安全に食品を作っていることを証明するのが「HACCP認証」です。

What is HACCP Certification?

In food manufacturing facilities, great care is taken to ensure that the products are safe for consumption. To guarantee this level of safety, there is an international standard called “HACCP.” HACCP certification verifies that a factory is producing food safely according to these guidelines.

JFS-B規格とは:

「JFS-B規格」は、日本の食品会社がHACCP認証を受けるための、より詳しいルールのことです。この規格をクリアすると、日本の基準を満たした安全で高品質な食品を作っている証明になります。」

What is the JFS-B Standard?

The JFS-B Standard is a more detailed set of regulations specifically for Japanese food companies seeking HACCP certification. By meeting the requirements of this standard, a company can demonstrate that its products are safe and of high quality according to Japanese standards.

総本家 肉の大橋亭